Receptek


Patrícia torta
Hozzávalók:

I. réteg:
25 dkg keksz
2-3 dkg Ráma margarin
5 dkg csokoládé
kevés tej

II. réteg:
3 dl tej
1 cs. vaníliás puding
4 ek cukor
20 dkg Ráma margarin
8 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza
rumaroma

III. réteg
II. réteg fele + 5 dkg olvasztott csoki

IV. réteg:
2 dl tejszín vagy Hulala
1 ek. porcukor

Megfőzöm a vaníliás pudingport 3 dl tejben, 4 ek. cukorral, majd kihűtöm.
A kekszet megdarálom, a csokit felolvasztom a mikróban, hozzákeverem a margarint, és a kekszhez adom. Egy kevés (kb. 2-3 ek.) tejjel összegyúrom. Csak annyit adok hozzá, hogy épp összeálljon.
A krémhez a margarint a porcukorral elkezdem keverni, majd a gesztenyemasszával folytatom, végül a kihűlt pudinggal könnyű, habos krémmé keverem. Elfelezem és az egyik felébe 5 dkg olvasztott csokit teszek
Egy kapcsos tortaformába nyomkodom a kekszes masszát, majd a világosabb krémet, rá a csokisat, majd az 1 ek, porcukorral felvert tejszínhabot, illetve Hulalát. (Ha tejszínt használok, habfixet is teszek bele.) Jól lehűtöm, majd egy tálra helyezem és feldíszítem.

Megjegyzés: legközelebb a formába sütőpapírt teszek, vagy darált kekszet szórok rá, mielőtt belenyomkodom a kekszmasszát, hogy ne tapadjon úgy le. Talán jobban mutat, ha egy kicsit kisebb formában készül, mert akkor magasabb lesz, de ez az ízén ez nem változtat. Így is nagyon finomra sikerült. Viszonylag gyorsan elkészült.







Pudingos-tejfölös süti (Kráter szelet)

Hozzávalók:
A tésztához: 5 egész tojás, 20 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 2 evőkanál kakaópor.
A pudinghoz: 5 dl tej, 1 csomag vanília ízű pudingpor.
A tejfölös öntethez: 4 db kis poharas tejföl (kb. 8 dl), 6 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
Az 5 tojássárgáját a 20 dkg cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszához apránként adagolva hozzákeverjük. Beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot is, majd kettéosztjuk a masszát, és az egyik felébe kakaóport keverünk. Kivajazott, lisztezett tepsibe felváltva belekanalazzuk.5 dl tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból a szokott módon pudingot főzünk, és még forrón a nyers tésztára öntjük, úgy hogy minden részébe jusson. Forró sütőbe tesszük, majd alacsony hőfokon,(villanysütőben 150°C) 30-35 percig sütjük.
Amíg sül 4 db kispoharas tejfölt 6 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral kikeverünk. Ezt a masszát a megsült, de még forró tésztára öntjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
Könnyű, finom desszert, az elkészítése gyors és egyszerű. Más ízű pudinggal is nagyon finom!




by  http://webcukraszda.hu







Gyümölcskenyér







Hozzávalók:

  • 15 dkg  sütőmargarin
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg szárított gyümölcs /lehet bármilyen - minél több fajta, annál jobb/
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5-5 dkg apróra vágott dió, mogyoró vagy mandula
  • 5 dkg darabolt étcsokoládé
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma

Elkészítés:





1. A szárított gyümölcsöket vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a mazsolával, a dióval, és locsoljuk meg a rummal. Tegyük félre állni.


2. A margarint keverjük habosra a cukorral és az 5 egész tojással.


3. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a lereszelt citromhéjjal majd adjuk a vajas masszához. Jó alaposan keverjük össze.


4. A szárított gyümölcsökre szórjunk 2 evőkanál lisztet, és jól forgassuk bele, hogy a gyümölcsök ne süllyedjenek majd le a tészta aljára.


5. Fakanállal keverjük bele a gyümölcsöket a tésztába


6. Nagyon alaposan kivajazott és liszttel kiszórt, hosszúkás sütőformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben /kb. 200 fok/ süssük meg 40 perc alatt.


Még melegen borítsuk ki, majd csavarjuk konyharuhába, amíg kihűl.


Én be szoktam csokimázzal vonni, de nagyon szép, ha még forrón megszórjuk porcukorral...

by http://www.mindmegette.hu

Almás püspökkenyér II.







Hozzávalók:

  • 50 dkg alma lereszelve
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg rétesliszt (finomliszttel is jó)
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • (aki szereti, tehet bele fahéjat, szegfűszeget, esetleg forralt bor fűszerkeveréket is)

Elkészítés:

Az almareszeléket habosra keverjük a cukorral, sütőporral, tojással, citromhéjjal, rétesliszttel, mazsolával, dióval. Mehet bele még maradék csoki is. Ez az adag egy közepes tepsibe (kb. 20x30 cm) elég. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

by http://www.mindmegette.hu


Mokkarolád

Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
A krémhez:
25 dkg darált keksz
2 dl erős feketekávé
20 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
0,5 dl rum vagy rumaroma
Tetejére:
10 dkg csokoládé
0,5 dl tejszín
Készítek egy gyors piskótát. A tojások fehérjét kemény habbá verem. Amikor keményedik a hab, egyenként adagolom hozzá a cukrot. Ezután lazán belekeverem a tojások sárgáját és a lisztet. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsiben, 180 °C-os sütőben megsütöm. Még melegen felcsavarom.
A krémhez feketekávét főzök és beleöntöm a rumot. (Én rumaromát kevertem hozzá a gépkocsival érkezett vendégek miatt.) A kávét összekeverem a kekszmorzsával és hagyom hűlni. Közben a puha margarint a porcukorral habosra keverem, majd egy púpos evőkanál cukrozatlan kakaóport is adok hozzá. (Ezt célszerűbb a kekszmorzsával összekeverni, de ez csak később jutott az eszembe.) A habos vajhoz adagolom a kekszes masszát és krémmé keverem. Vigyázni kell, mert ha túlkeverem szemcsés lesz. Ebben az esetben egy rúdmixerrel lehet a krémet újra simává varázsolni. A krémet a piskótalapra kenem és feltekerem. Alaposan lehűtöm a hűtőszekrényben. Tetejét csokival vonom be. Ehhez egy tálkába öntöm a tejszínt, amit a mikróban felforralok, és ebbe tördelem a csokit, amit kevergetve felolvasztok. Ha szükséges, még fél percre beteszem a mikróba. Ezzel bevonom a roládot.
Megjegyzés: ebben a krémben a kávés keksz helyettesíti a főzött krémeknél megszokott pudingos vagy lisztes főzött részt. Szerintem nagyon finom és kiadós.


   
 Jéghercegnő torta
 A receptet a Dr. Oetker hírlevéllel kaptam pont Karácsony előtt, így ez lett a karácsonyi tortánk. Annak, aki szereti a tejszínes, könnyű édességeket, annak tetszeni fog. (Én másfélszeres mennyiséggel készítettem, mert a formám nagyobb volt.)
Hozzávalók:
Tésztához: 
  • 75 g liszt
  • 25 g cukor
  • 50 g lágy vaj vagy margarin
  • 1 tojássárgája 
A hozzávalókat robotgéppel krémes masszává keverem, majd egy sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába teszem és 200 °C-os sütőben 10 perc alatt megsütöm. 
5 dkg csokit olvasztok mikróban és a megsült tésztára kenem. Hagyom teljesen kihűlni. (Én a formában hagytam.)
Habcsókhoz: 
A tojásfehérjét 1 cs. vaníliás cukorral és 50 g cukorral kemény habbá verem és egy sütőpapírra habcsókokat nyomok belőle. 140 °-os sütőben kb. fél óráig sütöm. Ne barnuljon meg! A sütőpapíron hagyom kihűlni. 
Töltelék: 
  • 500 g tejszín
  • 100 g fehér csoki
  • 1 tasak Dr. Oetker instant zselatin Fix
  • 75 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj 
A fehécsokit lereszelem, a tejszínt habbá verem, hozzákeverem a zselatin fixet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A habcsókok felét összetöröm és a reszelt csokival együtt a habba keverem.
Ezt a masszát a tésztára öntöm és elegyengetem. Tetején elosztom a maradék habcsókokat, megszórom és 5 dkg reszelt csokival. (Én még kandírozott cseresznyével is díszítettem.)
 by http://azila.gportal.hu